14 Mayıs 2024 Salı

Çıtır Çıtır Börek Tarifi

 

Çıtır Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet böreklik yufka
  • 8 adet baklava yufkası

Sos malzemeleri:

(Böreklik yufkalar için)

  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı süt

Yağlamak için

  • (Baklavalık yufkalar için)
  • 150 gram tereyağ

İç malzemesi

  • 1 kase çeçil ve kaşar peyniri karışımı

    Çıtır Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Baklavalık yufkaları dikdörtgen borcama göre keselim.
  • 4 kat en alta 4 kat en üste koyacağız baklavalık yufkalarını kenar kısımlarını aralara kesip koydum.
  • Erittiğimiz tereyağı borcama sürelim. Baklava yufkasını yerleştirelim. Tekrar tereyağ sürüp baklava yufkasını yerleştirelim.
  • 4 kat baklava yufkasını aralara tereyağ gelecek şekilde borcama koyalım.
  • Yumurta ve sütü güzelce çırpalım.
  • Böreklik yufkanın 1 tanesini bıçak ile ufak ufak keselim veya koparalım.
  • Baklavalık yufkanın üzerine rasgele yerleştirelim yumurtalı karışımın yarısını yufkanın her yerine gelecek şekilde dökelim sonrasında çeçil ve kaşar peyniri karışımının tamamını orta kısma yayalım.
  • Böreklik yufkanın ikincisinde küçük küçük keselim peynirlerin üzerine rasgele yerleştirelim kalan yumurtalı harcı her yerine gelecek şekilde dökelim.
  • Üzerine kalan 4 adet baklavalık yufkayı her katına tereyağ gelecek şekilde bir yufka bir tereyağ olarak yerleştirelim. En üste tereyağı sürüp istenilen büyüklükte keselim.
  • 190 derece fırında böreğimizin üzeri kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder