Çıtır Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet böreklik yufka
- 8 adet baklava yufkası
Sos malzemeleri:
(Böreklik yufkalar için)
- 3 yumurta
- 1.5 su bardağı süt
Yağlamak için
- (Baklavalık yufkalar için)
- 150 gram tereyağ
İç malzemesi
- 1 kase çeçil ve kaşar peyniri karışımı
Çıtır Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Baklavalık yufkaları dikdörtgen borcama göre keselim.
- 4 kat en alta 4 kat en üste koyacağız baklavalık yufkalarını kenar kısımlarını aralara kesip koydum.
- Erittiğimiz tereyağı borcama sürelim. Baklava yufkasını yerleştirelim. Tekrar tereyağ sürüp baklava yufkasını yerleştirelim.
- 4 kat baklava yufkasını aralara tereyağ gelecek şekilde borcama koyalım.
- Yumurta ve sütü güzelce çırpalım.
- Böreklik yufkanın 1 tanesini bıçak ile ufak ufak keselim veya koparalım.
- Baklavalık yufkanın üzerine rasgele yerleştirelim yumurtalı karışımın yarısını yufkanın her yerine gelecek şekilde dökelim sonrasında çeçil ve kaşar peyniri karışımının tamamını orta kısma yayalım.
- Böreklik yufkanın ikincisinde küçük küçük keselim peynirlerin üzerine rasgele yerleştirelim kalan yumurtalı harcı her yerine gelecek şekilde dökelim.
- Üzerine kalan 4 adet baklavalık yufkayı her katına tereyağ gelecek şekilde bir yufka bir tereyağ olarak yerleştirelim. En üste tereyağı sürüp istenilen büyüklükte keselim.
- 190 derece fırında böreğimizin üzeri kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder