Latte Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı + 3 kaşık un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için:
- 2 tatlı kaşığı granül gold kahve
- 2 yemek kaşığı sıcak su
- 1 ,5 su bardağı süt
Kreması için:
- 4 su bardağı süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 4 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
- 9 kaşık şeker
- 1 paket vanilya
- 1,5 yemek kaşığı granül gold kahve
Krema soğuduktan sonra;
- 1 paket sıvı krema
Üstü için:
- 200 gram karamel küvertur çikolata (siz beyaz küverturde kullanabilirsiniz)
- 1 paket krema
Latte Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Krema için :vanilya ve kahve hariç diğer malzemeleri ocağa alıp pişiriyoruz.
- Pişen kremaya kahve ve vanilya ekleyip karıştırıp üzerine değecek şekilde streçleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra kremasını koyup çırpıyoruz dolapta dinlenmeye bırakıyoruz.
- Keki için: şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar 7 -8 dk çırpıyoruz.
- Daha sonra elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yağlanmış borcam kabına döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış fansız 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dk pişiriyoruz.
- Pişen kekin ilk sıcağı çıkınca kahveli sütle ıslatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan kekin üstüne kremayı döküyoruz.
- Kremayı hafif ısıtıtıp altını kapattıktan sonra çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Daha sonra pastanın üzerine ekleyip ,beyaz sosla üzerine şerit çekip şekil veriyoruz.
- Pastayı bir gece dolapta bekletip servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder