Hedik Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı aşurelik buğday
- 1 su bardağı nohut
- 1 adet kuru soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1,5 litre sıcak su
Hedik Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle aşurelik buğdayı güzelce yıkayalım. Ardından bir kap içerisine alarak soğuk su ile ıslatarak 1 gece bekletelim.
- Nohutu da bir kâseye alıp üzerine soğuk su ekleyerek 1 gece bekletelim.
- Tencereye suyunu süzdüğümüz buğday ve nohutu alalım. Üzerine su ekleyerek yumuşayana kadar haşlayalım.
- Diğer taraftan tencereye aldığımız sıvı yağda yemeklik doğradığımız soğanımızı kavuralım.
- Üzerine biber ve domates salçasını ekleyerek salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim.
- Hazırladığımız salçalı soğanı çorbaya ilave ederek karıştıralım.
- Baharatları ve tuzu da ekleyerek çorbamızı son kez karıştıralım ve ocaktan alalım.
- Hedik çorbamız servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder