11 Mayıs 2024 Cumartesi

Hedik Çorbası Tarifi

 

Hedik Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1,5 litre sıcak su

    Hedik Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle aşurelik buğdayı güzelce yıkayalım. Ardından bir kap içerisine alarak soğuk su ile ıslatarak 1 gece bekletelim.
  • Nohutu da bir kâseye alıp üzerine soğuk su ekleyerek 1 gece bekletelim.
  • Tencereye suyunu süzdüğümüz buğday ve nohutu alalım. Üzerine su ekleyerek yumuşayana kadar haşlayalım.
  • Diğer taraftan tencereye aldığımız sıvı yağda yemeklik doğradığımız soğanımızı kavuralım.
  • Üzerine biber ve domates salçasını ekleyerek salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim.
  • Hazırladığımız salçalı soğanı çorbaya ilave ederek karıştıralım.
  • Baharatları ve tuzu da ekleyerek çorbamızı son kez karıştıralım ve ocaktan alalım.
  • Hedik çorbamız servise hazır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder