Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ bardak ölçüsü (125 ml)
- 3 adet soğan
- 3 adet yeşil biber
- 4 adet domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1,5 litre su
- 2 su bardağı iri bulgur
- 1 tatlı kaşığı tuz
Meyhane Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle meyhane pilavının sebzelerini soyup küçük küçük doğrayalım.
- Bir tencereye bir çay bardağı sıvı yağını ekleyelim.
- Üzerine üç adet küçük doğranmış soğanları ve üç adet küçük doğranmış yeşil biberleri ekleyip 1 dakika kavuralım.
- Üzerine bir yemek kaşığı biber salçası ekleyip karıştıralım.
- Dört adet küçük doğranmış domatesleri de ekleyip 5 dakika kavuralım.
- Üzerine 1,5 litre su ile bir tatlı kaşığı tuz ilave edip kaynamasını bekleyelim.
- Kaynadıktan sonra iki su bardağı bulguru yıkayıp kaynayan suyun içerisine dökelim. Kısık ateşte 25 dk pişirelim. Suyunu çektikten sonra kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirelim.
- 10 dakika sonra yemeğimiz servise hazır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder