14 Mayıs 2024 Salı

Meyhane Pilavı Tarifi

 

Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ bardak ölçüsü (125 ml)
  • 3 adet soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 4 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 litre su
  • 2 su bardağı iri bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Meyhane Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle meyhane pilavının sebzelerini soyup küçük küçük doğrayalım.
  • Bir tencereye bir çay bardağı sıvı yağını ekleyelim.
  • Üzerine üç adet küçük doğranmış soğanları ve üç adet küçük doğranmış yeşil biberleri ekleyip 1 dakika kavuralım.
  • Üzerine bir yemek kaşığı biber salçası ekleyip karıştıralım.
  • Dört adet küçük doğranmış domatesleri de ekleyip 5 dakika kavuralım.
  • Üzerine 1,5 litre su ile bir tatlı kaşığı tuz ilave edip kaynamasını bekleyelim.
  • Kaynadıktan sonra iki su bardağı bulguru yıkayıp kaynayan suyun içerisine dökelim. Kısık ateşte 25 dk pişirelim. Suyunu çektikten sonra kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirelim.
  • 10 dakika sonra yemeğimiz servise hazır 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder