Havuçlu Tarator Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet havuç
- 2 su bardağı ev yoğurdu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 diş sarımsak
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 6 adet ceviz
- Kırmızı toz biber
Havuçlu Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?
- Havuçlarımızı rendeleyip tavamıza 3 yemek kaşığı yağımızı ilave ediyoruz.
- Küçük küçük doğradığımız sarımsaklarımızı tavaya alıyoruz tuzumuzu ilave edip havuçla birlikte yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz.(kısık ateşte pişmesine dikkat edelim).
- Kasemize yoğurdumuzu ilave edip çırpalım.
- Soğuyan havuçlarımızı yoğurtla buluşturalım ve servis tabağına alalım :).
- Cevizli sosu için;2 yemek kaşığı sıvı yağını tavamıza alıp cevizlerimizi ve kırmızı toz biberimizi ilave ediyoruz.
- Kısık ateşte 2 dakika kavurup havuç taratorumuzun üzerine cevizli sosumuzu ekleyip bir güzel
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder