Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet patlıcan
- 350 gram kıyma
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Tuz
- Yarım çay bardağı sıcak su
- Maydanoz
Sosu için;
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
Üzerine;
- Domates
- Biber
Patlıcan Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlar alacalı soyulur. Bir parmak kalınlığında yuvarlak veya uzun uzun kesilir. Tuzlu suda bekletilir. Kızgın yağda kızartılır.
- Soğan ve sarımsak sıvı yağ ile kavrulur. Kıyma ekleyip güzelce kavrulur. Salça ekleyip kavurmaya devam edilir.
- Küçük küp küp doğranmış domatesler eklenir. Domatesleri kavurduktan sonra baharatları ve tuzu ilave edilir. Yarım çay bardağı sıcak su eklenir. Suyunu çekene kadar pişirilir.
- En son maydanoz ekleyip karıştırılır. Kızartılan patlıcanların yarısı tepsiye dizilir. Üzerine kıymalı harcın yarısı yayılır. Tekrar patlıcan tekrar kıymalı harç yayılır.
- Salçayı sıcak suda çözerek biraz tuz ilave edilir. Tepsinin üzerine gezdirilir. Üzerine dilimlenmiş domates ve biber dizilir. Pişirme kağıdını ıslatıp sıkarak yemeğin üzeri kapatılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında biberler kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder