Rosto Tarifi İçin Malzemeler
- 800 gram yağsız dana kıyma
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağından fazla su
- Tuz
- Yarım su bardağı galeta unu
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 3 su bardağı su
Patates püresi için;
- 6 tane büyük patates
- 50 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı süt
- Tuz
Rosto Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce patatesleri doğrayıp tencereye ekleyip üzerini geçecek kadar su ve tuz koyup iyice haşlayalım.
- Kıymaya soğanı rendeleyip baharatlarını va yumurtayı ve tuzunu ekleyip karıştıralım.
- Suyunuda ekleyip 5 dakika yoğuralım.
- Yağlı kağıdın üzerine koyup görseldeki gibi uzunlamasına güzelce yapalım.
- Güzelce sarıp kenarları kıvıralım.
- Buzdolabında yarım saat bekletip tepsiye folyo koyup içine koyalım.
- 200 derecede 35 ,40 dakika pişirelim.
- Sosu için tencereye tereyağ ve sıvı yağ ekleyip salçayıda ekleyip kavuralım.
- Suyu ve tuzu ekleyip sos kıvam alana kadar kaynatalım.
- Pişen rostoyu keskin bir bıçakla dilim dilim keselim.
- Tepsiye dizip üzerine sosu gezdirip 15 -20 dakikada sosla pişirelim.
- Pişen patateslerin suyunu süzüp tereyağ ve tuz ekleyip karıştıralım.
- Üzerine yavaş yavaş sütü ekleyip el rondosu veya ezerek kıvam verelim.
- Püre rosto ve sosuyla servis edelim. (afiyet olsun).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder