1 Mayıs 2024 Çarşamba

Rosto Tarifi

 

Rosto Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram yağsız dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağından fazla su
  • Tuz
  • Yarım su bardağı galeta unu

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 3 su bardağı su

Patates püresi için;

  • 6 tane büyük patates
  • 50 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • Tuz

    Rosto Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce patatesleri doğrayıp tencereye ekleyip üzerini geçecek kadar su ve tuz koyup iyice haşlayalım.
  • Kıymaya soğanı rendeleyip baharatlarını va yumurtayı ve tuzunu ekleyip karıştıralım.
  • Suyunuda ekleyip 5 dakika yoğuralım.
  • Yağlı kağıdın üzerine koyup görseldeki gibi uzunlamasına güzelce yapalım.
  • Güzelce sarıp kenarları kıvıralım.
  • Buzdolabında yarım saat bekletip tepsiye folyo koyup içine koyalım.
  • 200 derecede 35 ,40 dakika pişirelim.
  • Sosu için tencereye tereyağ ve sıvı yağ ekleyip salçayıda ekleyip kavuralım.
  • Suyu ve tuzu ekleyip sos kıvam alana kadar kaynatalım.
  • Pişen rostoyu keskin bir bıçakla dilim dilim keselim.
  • Tepsiye dizip üzerine sosu gezdirip 15 -20 dakikada sosla pişirelim.
  • Pişen patateslerin suyunu süzüp tereyağ ve tuz ekleyip karıştıralım.
  • Üzerine yavaş yavaş sütü ekleyip el rondosu veya ezerek kıvam verelim.
  • Püre rosto ve sosuyla servis edelim. (afiyet olsun).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder