1 Mayıs 2024 Çarşamba

Sarı Mercimek Çorbası (Esnaf Lokantası Usulü) Tarifi

 

Sarı Mercimek Çorbası (Esnaf Lokantası Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı kemik suyu (Varsa)

    Sarı Mercimek Çorbası (Esnaf Lokantası Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuru soğan küp küp doğranıp yağda biraz kavrulur.
  • Daha sonra patates ve havuç da küp küp doğranıp tencereye alınır yağda bir iki çevrilir içine sarımsak rendesini ekledikten sonra yıkanmış mercimek ilave edilir ve su eklenir ( genelde göz kararı ekliyorum ama 2-3 çorba kasesi suya tekabül ediyor).
  • En son baharatları ekleyip kaynamaya bırakılır.
  • Yumuşayan havuç ve patatesleri blender yardımı ile iyice çorba kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.Not. Zerdeçal kullanımı açısından oldukça sağlıklı bir baharat ama sevmeyenler muhakkak ki vardır 🥣
  • Ekstra yapım önerisi kuru soğan kavurduktan sonra bir yemek kaşığı un koyup kavuruyoruz geriye kalan tüm işlemler aynı olacak şekilde yapılırsa yine sarı bir çorba elde edilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder