Çikolatalı Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı süt
- 1 kutu sıvı krema
- 2 yemek kaşığı + 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 70 gram sütlü çikolata
- 1.5-2 paket petibör bisküvi (Gerekirse ekleme yapılabilir)
- 1.5 yemek kaşığı kakao
Çikolatalı Mozaik Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak sütümüzü, şekerimizi ve kremamızı ufak bir tencereye alalım ve ısıtalım.
- Kenarlardan kaynamaya başlayınca çikolatayı koyup karıştırarak eritelim.
- Daha sonra erimiş tereyağı ve kakaomuzu da ekleyelim.
- Derince bir kapta bisküvilerimizi çok fazla ufalamadan parçalara bölelim.
- Üzerine hazır olan sosumuzu dökelim ve alttan üste doğru yavaşça karıştıralım eğer gerekiyorsa bisküviye ekleme yapabilirsiniz bisküviler tamamen sosu çekmesi için.
- Streç filme döküp silindir şekilde saralım veya baton kalıbı streçleyip üzerine döküp yapabilirsiniz ya da benim gibi yuvarlak bir kalıpta deneyebilirsiniz. Nasıl dilerseniz .
- Dondurucuya koyup en az 2-3 saat dinlendirelim. Bir gün önceden yapabilirseniz çok daha iyi çıkarıp kesme kıvamına gelince kesip servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder