3 Haziran 2024 Pazartesi

Çikolatalı Mozaik Pasta Tarifi

 

Çikolatalı Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı süt
  • 1 kutu sıvı krema
  • 2 yemek kaşığı + 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 70 gram sütlü çikolata
  • 1.5-2 paket petibör bisküvi (Gerekirse ekleme yapılabilir)
  • 1.5 yemek kaşığı kakao

    Çikolatalı Mozaik Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sütümüzü, şekerimizi ve kremamızı ufak bir tencereye alalım ve ısıtalım.
  • Kenarlardan kaynamaya başlayınca çikolatayı koyup karıştırarak eritelim.
  • Daha sonra erimiş tereyağı ve kakaomuzu da ekleyelim.
  • Derince bir kapta bisküvilerimizi çok fazla ufalamadan parçalara bölelim.
  • Üzerine hazır olan sosumuzu dökelim ve alttan üste doğru yavaşça karıştıralım eğer gerekiyorsa bisküviye ekleme yapabilirsiniz bisküviler tamamen sosu çekmesi için.
  • Streç filme döküp silindir şekilde saralım veya baton kalıbı streçleyip üzerine döküp yapabilirsiniz ya da benim gibi yuvarlak bir kalıpta deneyebilirsiniz. Nasıl dilerseniz .
  • Dondurucuya koyup en az 2-3 saat dinlendirelim. Bir gün önceden yapabilirseniz çok daha iyi çıkarıp kesme kıvamına gelince kesip servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder