1 Haziran 2024 Cumartesi

Dondurmalı İrmik Helvası (Meşhur Helvacı Kıvamında) Tarifi

 

Dondurmalı İrmik Helvası (Meşhur Helvacı Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağ ( 3 yemek kaşığı)
  • 60 gram sıvı yağ( yarım çay bardağı
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı iri doğranmış ceviz
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su

Bardak ölçüm ( 250 ml) 

Dondurmalı İrmik Helvası (Meşhur Helvacı Kıvamında) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tavaya tereyağ ve sıvı yağı alalım. Tereyağ hafif eridikten sonra irmik ve unu ekleyip kısık ateşte rengi değişene kadar kavuralım.
  2. Kavurduğumuz irmiğe ceviz kırığını ilave ederek 1 dakika daha kavuralım.
  3. Daha sonra şekeri ekleyip, 1-2 dk kavurup süt ,ve suyu ,ekleyip hızlıca karıştıralım. Dikkatli olalım suyunu ekleyince sıçrayabilir karıştırarak 3-4 dakika kaynatalım.
  4. Kıvam alan helvamızın kapağını kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakalım.
  5. İster dondurmalı ister sade tükete bilirsiniz. Enfes helvamız servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder