Dondurmalı İrmik Helvası (Meşhur Helvacı Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağ ( 3 yemek kaşığı)
- 60 gram sıvı yağ( yarım çay bardağı
- 1 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı iri doğranmış ceviz
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı su
Bardak ölçüm ( 250 ml)
Dondurmalı İrmik Helvası (Meşhur Helvacı Kıvamında) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tavaya tereyağ ve sıvı yağı alalım. Tereyağ hafif eridikten sonra irmik ve unu ekleyip kısık ateşte rengi değişene kadar kavuralım.
- Kavurduğumuz irmiğe ceviz kırığını ilave ederek 1 dakika daha kavuralım.
- Daha sonra şekeri ekleyip, 1-2 dk kavurup süt ,ve suyu ,ekleyip hızlıca karıştıralım. Dikkatli olalım suyunu ekleyince sıçrayabilir karıştırarak 3-4 dakika kaynatalım.
- Kıvam alan helvamızın kapağını kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakalım.
- İster dondurmalı ister sade tükete bilirsiniz. Enfes helvamız servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder