Parmak Yediren Fırın Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tavuk göğsü (büyük olduğu için yarısı)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- Zeytinyağ
- Kekik
- Toz biber
- Hepsi yerine karışık baharat da olabilir
- 4 adet patates
- 2 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 küçük kase bezelye ve havuç
- Kajun baharatı
Parmak Yediren Fırın Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuklarımızı küçük küçük doğrayalım.
- Yoğurdu salçayı ve baharatları ekleyip tavuğumuzu dolaba alalım.
- Patatesleri elma dilim doğrayalım üzerine kajun baharatı tatlı kaşığı salça tuz ve zeytinyağ ekleyip harmanlayalım.
- Domatesleri, soğanları ve biberi doğrayalım. Sarımsakları soyalım.
- Patatesleri domatesi ve soğanı tepsiye dizelim. Aralarına biberleri yerleştirelim. Üzerine bezelye havucu yerleştirelim. Sarımsakları bütün olarak koyalım.
- Tavukları en üste yerleştirip yemeğimize biraz su ekleyelim.
- Yemeğimiz pişene kadar 230 derece fırında pişirelim.
- Yumuşacık tavukları ve enfes lezzetiyle yemeğiniz hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder