1 Haziran 2024 Cumartesi

Parmak Yediren Fırın Yemeği Tarifi

 

Parmak Yediren Fırın Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tavuk göğsü (büyük olduğu için yarısı)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Zeytinyağ
  • Kekik
  • Toz biber
  • Hepsi yerine karışık baharat da olabilir
  • 4 adet patates
  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 küçük kase bezelye ve havuç
  • Kajun baharatı

    Parmak Yediren Fırın Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuklarımızı küçük küçük doğrayalım.
  • Yoğurdu salçayı ve baharatları ekleyip tavuğumuzu dolaba alalım.
  • Patatesleri elma dilim doğrayalım üzerine kajun baharatı tatlı kaşığı salça tuz ve zeytinyağ ekleyip harmanlayalım.
  • Domatesleri, soğanları ve biberi doğrayalım. Sarımsakları soyalım.
  • Patatesleri domatesi ve soğanı tepsiye dizelim. Aralarına biberleri yerleştirelim. Üzerine bezelye havucu yerleştirelim. Sarımsakları bütün olarak koyalım.
  • Tavukları en üste yerleştirip yemeğimize biraz su ekleyelim.
  • Yemeğimiz pişene kadar 230 derece fırında pişirelim.
  • Yumuşacık tavukları ve enfes lezzetiyle yemeğiniz hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder