Fırın Makarna (Bol soslu tarif) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket fırın makarna
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Su
Beşamel sosu için;
- 4 su bardağı süt (800 ml)
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 6-7 parça Tereyağı veya margarin
Fırın Makarna (Bol soslu tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kaynayan suya tuz ve makarnayı ekleyerek makarnaları haşlanmaya bırakalım.
- Makarnalarımız haşlanırken beşamel sos için uygun bir tencerede tereyağını eritelim.
- Eriyen tereyağının üzerine unu ilave ederek unun kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
- Ardından sütü yavaş ve kontrollü bir şekilde ilave edelim. Sütü eklerken bir yandan da topaklanmaması için çırpmaya devam edelim.
- Son olarak tuz ilave ettiğimiz beşamel sosu kaynayıp koyulaşıncaya kadar pişirelim.
- Koyulaşan ve kıvam alan beşamel sosu ocaktan alalım.
- Makarnaları da ocaktan alarak suyunu süzelim. Makarnayı arkasındaki süreye göre haşlayabilirsiniz. Benim kullandığım makarna için 7 dakika yeterli geldi.
- Makarnaları derin bir kaseye alalım ve çatalla şöyle bir karıştıralım.
- Beşamel sosu da üzerine aktardıktan sonra sosun makarnaya iyice bulanması için çatal yardımıyla tekrar harmanlayalım.
- Daha sonra beşamel soslu makarnayı geniş bir fırın kabına aktaralım.
- Üzerine bir kase rendelenmiş kaşar peynirini serptikten sonra 6-7 parça tereyağı veya margarini aralıklı olacak şekilde üzerine yerleştirelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst sonsuz ayarda yaklaşık 30 dakika pişirelim.
- Üzeri nar gibi kızaran fırında makarnamız artık hazır. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra makarnayı dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder