3 Haziran 2024 Pazartesi

Fırın Makarna (Bol soslu tarif) Tarifi

 

Fırın Makarna (Bol soslu tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket fırın makarna
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su

Beşamel sosu için;

  • 4 su bardağı süt (800 ml)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 6-7 parça Tereyağı veya margarin

    Fırın Makarna (Bol soslu tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kaynayan suya tuz ve  makarnayı ekleyerek makarnaları haşlanmaya bırakalım.
  • Makarnalarımız haşlanırken beşamel sos için uygun bir tencerede tereyağını eritelim.
  • Eriyen tereyağının üzerine unu ilave ederek unun kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
  • Ardından  sütü yavaş ve kontrollü bir şekilde ilave edelim. Sütü eklerken bir yandan da topaklanmaması için çırpmaya devam edelim.
  • Son olarak tuz ilave ettiğimiz beşamel sosu kaynayıp koyulaşıncaya kadar pişirelim.
  • Koyulaşan ve kıvam alan beşamel sosu ocaktan alalım.
  • Makarnaları da ocaktan alarak suyunu süzelim. Makarnayı arkasındaki süreye göre haşlayabilirsiniz. Benim kullandığım makarna için 7 dakika yeterli geldi.
  • Makarnaları derin bir kaseye alalım ve çatalla şöyle bir karıştıralım.
  • Beşamel sosu da üzerine aktardıktan sonra sosun makarnaya iyice bulanması için çatal yardımıyla tekrar harmanlayalım.
  • Daha sonra beşamel soslu makarnayı geniş bir fırın kabına aktaralım.
  • Üzerine bir kase rendelenmiş kaşar peynirini serptikten sonra 6-7 parça tereyağı veya margarini aralıklı olacak şekilde üzerine yerleştirelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst sonsuz ayarda yaklaşık 30 dakika pişirelim.
  • Üzeri nar gibi kızaran fırında makarnamız artık hazır. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra makarnayı dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder