Fırında Tavuk Ve Sebze Güveç Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram tavuk göğsü
- 1 kabak
- 5 patates
- 1 kırmızı biber
- 2 soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 yeşil biber
- 2 havuç
- 3 adet domates (Soyulmuş)
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 500 ml kaynamış su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber tozu
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
Fırında Tavuk Ve Sebze Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuğu küpler veya şeritler halinde kesin. Sebzeleri yıkayın.
- Kabağı ikiye bölün ve 2 cm kalınlığında dilimler halinde kesin.
- Patatesleri soyun ve büyük küpler halinde kesin. Biberleri ve acı biberleri ikiye bölüp dilimleyin. (acılı sevmiyorsanız yeşil tatlı biber de kullanabilirsiniz) sarımsakları iri dilimler halinde ekleyin.
- Her şeyi yağlanmış bir fırın tepsisine bir araya getirin.
- Daha sonra sosu hazırlıyoruz.
- Salçayı 500 ml kaynar su ile tamamen eriyene kadar karıştırın.
- Daha sonra baharatları ve zeytinyağını ekleyip et ve sebzeleri bunlarla marine ediyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200°c fırında ara sıra karıştırarak yaklaşık 1 saat pişirin.
Pide ve salatanın yanına çok yakışıyor, pilavla da servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder