6 Haziran 2024 Perşembe

Fırında Tavuk Ve Sebze Güveç Tarifi

 

Fırında Tavuk Ve Sebze Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram tavuk göğsü
  • 1 kabak
  • 5 patates
  • 1 kırmızı biber
  • 2 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yeşil biber
  • 2 havuç
  • 3 adet domates (Soyulmuş)

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 500 ml kaynamış su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber tozu
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı

    Fırında Tavuk Ve Sebze Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu küpler veya şeritler halinde kesin. Sebzeleri yıkayın.
  • Kabağı ikiye bölün ve 2 cm kalınlığında dilimler halinde kesin.
  • Patatesleri soyun ve büyük küpler halinde kesin. Biberleri ve acı biberleri ikiye bölüp dilimleyin. (acılı sevmiyorsanız yeşil tatlı biber de kullanabilirsiniz) sarımsakları iri dilimler halinde ekleyin.
  • Her şeyi yağlanmış bir fırın tepsisine bir araya getirin.
  • Daha sonra sosu hazırlıyoruz.
  • Salçayı 500 ml kaynar su ile tamamen eriyene kadar karıştırın.
  • Daha sonra baharatları ve zeytinyağını ekleyip et ve sebzeleri bunlarla marine ediyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 200°c fırında ara sıra karıştırarak yaklaşık 1 saat pişirin.
  • Pide ve salatanın yanına çok yakışıyor, pilavla da servis edebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder