6 Haziran 2024 Perşembe

Köz Patlıcan Yatağında Fellah Köfte Tarifi

 

Köz Patlıcan Yatağında Fellah Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte malzemeleri

  • 1 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı domates sos
  • Tuz
  • Çay kaşığı ucuyla karabiber kimyon
  • 1 su bardağı kaynar su
  • Patlıcan yatağı için malzemeler:
  • 3 adet orta boy közlenmiş patlıcan
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı ev yoğurdu
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz

Salçalı sos için malzemeler

  • 1 adet kurusoğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı nane
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu kavurmak için

  • Zeytinyağ 

    Köz Patlıcan Yatağında Fellah Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları fırında yada ocakta közleyin.
  • Üzerine poşet kapatıp bekletin.
  • Bu işlem patlıcanın terleyip kabuğundan kolay ayrılmasını sağlıyor.
  • Ben köz patlıcanı dondurucudan kullandım.
  • Bulguru sıcak su ile ıslatın.
  • Üzerini kapatıp bulgur suyu çekinceye kadar 15-20 dakika bekletin.
  • Yoğurma kabına bulguru ve köfte malzemelerini katıp yoğurun.
  • Köfteler kıvama gelip şekil almaya başlayınca fındık büyüklüğünde parçalara bölüp yuvarlayın.
  • Ortalarına parmağınızla hafif bastırıp şekil verin ve tepsiye dizin.
  • Tencereyi ocağa alın 1,5 su bardağı kaynar suyu dökün.
  • Köfteleri atıp 3-4 haşlayın malzemeler zaten ıslandıgı için çok fazla haşlamaya gerek yok.
  • Suyu çok fazlaysa süzdürün ama dibinde biraz su kalsın.
  • Tavaya sıvı yağı yemeklik doğranmış soğanı sarımsağı koyup yumuşayana kadar kavurun.
  • Salça domates sos ve baharatları ekleyip 2-3 dakika kavurun.
  • Sosu köftelerle karıştırın ve ocağı kapatın.
  • Közlenen patlıcanın kabuğunu soyup ince ince doğrayın.
  • Bir kasede yoğurt sarımsak ve tuzu karıştırın.
  • Doğranan patlıcanı ilave edin.
  • Servis tabağına patlıcanlı yoğurdu yayın.
  • Üzerine fellah köfteyi koyun.
    Afiyet olsun.
    Not
    Ben köz patlıcan ve fellah köfteyi dondurucudan kullandım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder