Köz Patlıcan Yatağında Fellah Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köfte malzemeleri
- 1 su bardağı köftelik ince bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı domates sos
- Tuz
- Çay kaşığı ucuyla karabiber kimyon
- 1 su bardağı kaynar su
- Patlıcan yatağı için malzemeler:
- 3 adet orta boy közlenmiş patlıcan
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 3 yemek kaşığı ev yoğurdu
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- Tuz
Salçalı sos için malzemeler
- 1 adet kurusoğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı nane
- Tuz
- Karabiber
Sosu kavurmak için
- Zeytinyağ
Köz Patlıcan Yatağında Fellah Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları fırında yada ocakta közleyin.
- Üzerine poşet kapatıp bekletin.
- Bu işlem patlıcanın terleyip kabuğundan kolay ayrılmasını sağlıyor.
- Ben köz patlıcanı dondurucudan kullandım.
- Bulguru sıcak su ile ıslatın.
- Üzerini kapatıp bulgur suyu çekinceye kadar 15-20 dakika bekletin.
- Yoğurma kabına bulguru ve köfte malzemelerini katıp yoğurun.
- Köfteler kıvama gelip şekil almaya başlayınca fındık büyüklüğünde parçalara bölüp yuvarlayın.
- Ortalarına parmağınızla hafif bastırıp şekil verin ve tepsiye dizin.
- Tencereyi ocağa alın 1,5 su bardağı kaynar suyu dökün.
- Köfteleri atıp 3-4 haşlayın malzemeler zaten ıslandıgı için çok fazla haşlamaya gerek yok.
- Suyu çok fazlaysa süzdürün ama dibinde biraz su kalsın.
- Tavaya sıvı yağı yemeklik doğranmış soğanı sarımsağı koyup yumuşayana kadar kavurun.
- Salça domates sos ve baharatları ekleyip 2-3 dakika kavurun.
- Sosu köftelerle karıştırın ve ocağı kapatın.
- Közlenen patlıcanın kabuğunu soyup ince ince doğrayın.
- Bir kasede yoğurt sarımsak ve tuzu karıştırın.
- Doğranan patlıcanı ilave edin.
- Servis tabağına patlıcanlı yoğurdu yayın.
- Üzerine fellah köfteyi koyun.
Afiyet olsun.
Not
Ben köz patlıcan ve fellah köfteyi dondurucudan kullandım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder