Kıymalı Ve Kaşarlı Pide Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su bardak ölçüm 200 ml
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya (Poğaça gibi yumuşak olmasını isterseniz 1 paket yaş maya kullanabilirsiniz)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı silme tuz
- 8 su bardağı un (Kontrollü olun kulak memesinden biraz sert olacak)
İç harcı için
- 200 gram kıyma
- 1 tane kuru soğan
- 2 tane yeşil biber
- 1 tane kırmızı biber
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 2 tane orta boy domates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz
- Maydonoz
Kaşarlı pide için
- 3 su bardağı kaşar
- İsteğe bağlı maydonoz
Üzeri için
- 2 tane yumurta sarısı
Kıymalı Ve Kaşarlı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ılık su süt yağımızı bir karıştırma kabına alıp mayamızı şekerimizi de ekleyip çırpalım, yavaş yavaş unumuzu tuzumuzu da ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Üstünü kapatıp 50 dakika mayalanmasını bekliyelim.
- Diğer yandan içimiz için kıyma hariç bütün malzemelerimizi rondodan geçirip bir kaba alalım. Kıymamızı da karıştıralım. Kaşarımızı da rendeleyip hazırlıyalım.
- Mayalanan hamurumuzu bikaç dakika yoğurup mayasını alalım ben 18 bezeye böldüm bezeler kabuklanmasın diye temiz mutfak havlusu kapatalım.
- Pideyi açacağımız zeminimize azıcık un serpiştirelim açmaya başlıyalım.
- İç harcını üzerine pay edip pide şekli verelim.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 220 derecelik ısınmış fırında benim fırınımda 20 dakikada pişti. Kontrollü olun servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder