3 Haziran 2024 Pazartesi

Kıymalı Ve Kaşarlı Pide Tarifi

 

Kıymalı Ve Kaşarlı Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su bardak ölçüm 200 ml
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya (Poğaça gibi yumuşak olmasını isterseniz 1 paket yaş maya kullanabilirsiniz)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı silme tuz
  • 8 su bardağı un (Kontrollü olun kulak memesinden biraz sert olacak)

İç harcı için

  • 200 gram kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 tane orta boy domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Maydonoz

Kaşarlı pide için

  • 3 su bardağı kaşar
  • İsteğe bağlı maydonoz

Üzeri için

  • 2 tane yumurta sarısı

    Kıymalı Ve Kaşarlı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ılık su süt yağımızı bir karıştırma kabına alıp mayamızı şekerimizi de ekleyip çırpalım, yavaş yavaş unumuzu tuzumuzu da ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Üstünü kapatıp 50 dakika mayalanmasını bekliyelim.
  • Diğer yandan içimiz için kıyma hariç bütün malzemelerimizi rondodan geçirip bir kaba alalım. Kıymamızı da karıştıralım. Kaşarımızı da rendeleyip hazırlıyalım.
  • Mayalanan hamurumuzu bikaç dakika yoğurup mayasını alalım ben 18 bezeye böldüm bezeler kabuklanmasın diye temiz mutfak havlusu kapatalım.
  • Pideyi açacağımız zeminimize azıcık un serpiştirelim açmaya başlıyalım.
  • İç harcını üzerine pay edip pide şekli verelim.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 220 derecelik ısınmış fırında benim fırınımda 20 dakikada pişti. Kontrollü olun servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder