3 Haziran 2024 Pazartesi

Hurmalı Kurabiye Tarifi

 

Hurmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru:

  • 150 gram tereyağı
  • 100 gram margarin
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı (Beyazı dışına)
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 su bardağı un

İç malzeme:

  • 1 çay bardağı fındık
  • 200 gram (10-15 tane) hurma

Dışı için:

  • 1 su bardağı kadar az çekilmiş fındık
  • 1 yumurta beyazı

    Hurmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur için tüm malzemeler karıştırılıp yoğurulur.
  • Hamur beklerken önce fındıklar sonra hurma blender dan çekilir.
  • Fındığın iri çekilmiş kısmı tabağa alınır ince çekilmiş yeri hurma ile karıştırılır.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde hamur alınıp açılıp iç malzeme doldurulur.
  • Tekrar kapatılıp yuvarlanır. Yumurta beyazı ve fındığa bulanıp tepsiye dizilir.
  • 180 derecede 15- 20 dakika pişip soğuduktan sonra benmari usulü eritilmiş çikolata ile süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder