Hurmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru:
- 150 gram tereyağı
- 100 gram margarin
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı (Beyazı dışına)
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 5 su bardağı un
İç malzeme:
- 1 çay bardağı fındık
- 200 gram (10-15 tane) hurma
Dışı için:
- 1 su bardağı kadar az çekilmiş fındık
- 1 yumurta beyazı
Hurmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur için tüm malzemeler karıştırılıp yoğurulur.
- Hamur beklerken önce fındıklar sonra hurma blender dan çekilir.
- Fındığın iri çekilmiş kısmı tabağa alınır ince çekilmiş yeri hurma ile karıştırılır.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde hamur alınıp açılıp iç malzeme doldurulur.
- Tekrar kapatılıp yuvarlanır. Yumurta beyazı ve fındığa bulanıp tepsiye dizilir.
- 180 derecede 15- 20 dakika pişip soğuduktan sonra benmari usulü eritilmiş çikolata ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder