Patila Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 su bardak un (Kontrollü eklenecek)
Yağlamak için
- 5 yemek kaşık tereyağı
- Çeyrek bardak süt
İç malzeme için
- Peynir
- Kaşar
- Maydonoz
Patila Tarifi Nasıl Yapılır?
- Süt ve suyu bir kaba alıyoruz.
- Üzerine mayayı ekleyip aktifleştiriyoruz.
- Şeker ve tuzu ekliyoruz.
- Eridikten sonra unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalan hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.
- Tabak büyüklüğünde açıyoruz.
- İçine iç harcı ekliyoruz üzerine bir tane daha tabak büyüklüğünde hamur açıp üzerine kapatıyoruz.
- Tavada arkalı önlü pişiriyoruz ve her iki tarafını da yağlıyoruz.
- Bütün hamurlara aynı işlemi yapıp servise hazır hale getiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder