3 Haziran 2024 Pazartesi

Patila Tarifi

 

Patila Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardak un (Kontrollü eklenecek)

Yağlamak için

  • 5 yemek kaşık tereyağı
  • Çeyrek bardak süt

İç malzeme için

  • Peynir
  • Kaşar
  • Maydonoz 

    Patila Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt ve suyu bir kaba alıyoruz.
  • Üzerine mayayı ekleyip aktifleştiriyoruz.
  • Şeker ve tuzu ekliyoruz.
  • Eridikten sonra unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalan hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.
  • Tabak büyüklüğünde açıyoruz.
  • İçine iç harcı ekliyoruz üzerine bir tane daha tabak büyüklüğünde hamur açıp üzerine kapatıyoruz.
  • Tavada arkalı önlü pişiriyoruz ve her iki tarafını da yağlıyoruz.
  • Bütün hamurlara aynı işlemi yapıp servise hazır hale getiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder