3 Haziran 2024 Pazartesi

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

 

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

İrmikli muhallebi için:

  • 1 litre süt (5 su bardağı)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı mavi haşhaş
  • 50 gram tereyağı (iki yemek kaşığı)
  • 1 paket vanilin

Üzerine;

  • Çikolata sosu

    Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir tencereye süt, şeker, irmiği ve nişastayı alıyoruz. Sürekli karıştırarak orta ateşte pişiriyoruz.
  • Kaynamaya yakın haşhaş ekleyip bir iki taşım kaynatıyoruz.
  • Üzeri göz göz olduktan sonra ocaktan alıp vanilyasını ve tereyağını ekliyoruz. Güzelce çırpıyoruz.
  • Kalıptan kolay çıkması için kalıbı su ile çalkalayıp, fazlasını akıtıyoruz.
  • Muhallebiyi kalıba boşaltıyoruz ve spatula ile düzeltiyoruz.
  • Oda sıcaklığına geldikten sonra birkaç sefer tezgaha vurup 3-4 saat soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.
  • Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre pişirip soğuması için bir kenarda bekletelim. Ara ara karıştırarak üzerinin kabuklanmasını engelleyelim.
  • Soğuyan tatlıyı dolaptan alalım. Kenarlarına kaşıkla bastırarak hava almasını sağlayalım.
  • Üzerine bir tabak yerleştirerek kalıbı ters çevirelim. Ilıyan çikolata sosunu resimde olduğu gibi irmikli tatlının üzerine döküyoruz.
  • Çikolata sosunu spatula ile eşit bir şekilde yayalım.
  • Tatlımızın üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim.
  • Not ;çikolata sos fazla geliyor ya yarım ölçü yapın yada ben kalanını bebe bisküvi koyup 2 kaseye koydum çocuklara. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder