1 Haziran 2024 Cumartesi

Peynirli El Açması Börek Tarifi

 

Peynirli El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz (tepeli)
  • 7-8 su bardağı kadar un

İçi için;

  • 200 gram lor
  • 200 gram peynir
  • 1 tutam maydanoz

Sosu için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı çörekotu

Açmak için;

  • 1 kase nişasta ve un karışımı

Arasına sürmek için;

  • Sıvı yağ

    Peynirli El Açması Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur için; un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp karıştıralım. Kontrollü olarak unu ilave ederek orta sertlikte bir hamur yoğuralım.
  • Hamuru 10 dk. dinlendirip 21 eşit parçaya bölüp bezeler hazırlayalım.
  • İç için; peynirleri ve ince kıyılmış maydanozu karıştıralım. İlk üç bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıp aralarına nişasta ve un karışımından serperek üst üste koyup alabildiğimiz kadar ince açalım.
  • Açtığımız yufkanın üzerine sıvı yağ gezdirip fırçayla her yerine sürelim ortasına peynir serpip hamuru rulo şeklinde saralım tepsinin ortasına spiral olarak yerleştirelim.
  • Tüm bezelere aynı işlemi uygulayıp tepsiyi tamamlayalım.
  • Sos için; tüm malzemeyi iyice karıştırıp hazırladığımız böreğin üzerine gezdirelim.
  • 180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim. Dilimleyerek ılık olarak servis edelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder