Taze Bakla Taratoru Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gram taze bakla
- 1 adet limon suyu
- Yarım fincan zeytin yağı
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam dereotu
- 5 dal taze soğan
- 1 çay kaşığı tuz
Taze Bakla Taratoru Tarifi Nasıl Yapılır?
- Baklaları ayıklayıp bölüyoruz.
- Bir tencereye su alıp kaynatıyoruz.
- Kaynadıktan sonra biraz tuz ekleyip baklaları içine ekleyip yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Bir kapa ince kıydığımız dereotu taze soğanları dövdüğümüz sarımsak tuz limon ve yağı karıştırıyoruz.
- Haşladığımız ve iyice süzdüğümüz baklaları ekleyip karıştırıyoruz.
- Bu şekilde 3-4 saat dolapta bekletiyoruz.
- Bir gün önceden hazırlarsanız daha güzel oluyor. Soğuk servis ediyoruz. Ağız tadıyla yemek dileğiyle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder