1 Haziran 2024 Cumartesi

Taze Bakla Taratoru Tarifi

 

Taze Bakla Taratoru Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram taze bakla
  • 1 adet limon suyu
  • Yarım fincan zeytin yağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam dereotu
  • 5 dal taze soğan
  • 1 çay kaşığı tuz

    Taze Bakla Taratoru Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Baklaları ayıklayıp bölüyoruz.
  • Bir tencereye su alıp kaynatıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra biraz tuz ekleyip baklaları içine ekleyip yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  • Bir kapa ince kıydığımız dereotu taze soğanları dövdüğümüz sarımsak tuz limon ve yağı karıştırıyoruz.
  • Haşladığımız ve iyice süzdüğümüz baklaları ekleyip karıştırıyoruz.
  • Bu şekilde 3-4 saat dolapta bekletiyoruz.
  • Bir gün önceden hazırlarsanız daha güzel oluyor. Soğuk servis ediyoruz. Ağız tadıyla yemek dileğiyle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder