Sandviç Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 7 su bardağı un ( 910 gram )
- 3-3,5 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Sandviç Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle un maya şeker ve tuzu karıştırarak başlayalım. Sonra ılık suyu ve zeytinyağı ilave ederek hamurumuzu yoğuralım. Ortalama 3,5 su bardağı su alıyor.
- Son yarım bardak suyu kontrollü ekleyerek ele yapışan bir hamur elde edelim. Hamurumuzu 5-10 dakika daha yağurduktan sonra 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanmış hamuru un serpmiş olduğumuz tezgaha alarak hamur kartı ile hamuru öncelikle dışarıdan içeriye doğru toparlayıp kart ile göz kararı keselim.
- Kestiğimiz hamuru dışarıdan içeri doğru katlayıp katladığımız kısım aşağıda kalacak şekilde bezelyelim. Bezeleri mutfak bezine sererek 15 dk dinlendirdikten sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alalım.
- Üzerine hazırladığımız sostan bir yemek kaşığı döküp, elimizle hafifçe bastıralım.
- Son olarak susam ve çörek otu serpip 15 dk tepsi de dinlendirdikten önceden ısıtılmış 225 derece alt üst ayarda üzeri kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder