8 Haziran 2024 Cumartesi

Sandviç Ekmeği Tarifi

 

Sandviç Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 7 su bardağı un ( 910 gram )
  • 3-3,5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

    Sandviç Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle un maya şeker ve tuzu karıştırarak başlayalım. Sonra ılık suyu ve zeytinyağı ilave ederek hamurumuzu yoğuralım. Ortalama 3,5 su bardağı su alıyor.
  • Son yarım bardak suyu kontrollü ekleyerek ele yapışan bir hamur elde edelim. Hamurumuzu 5-10 dakika daha yağurduktan sonra 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanmış hamuru un serpmiş olduğumuz tezgaha alarak hamur kartı ile hamuru öncelikle dışarıdan içeriye doğru toparlayıp kart ile göz kararı keselim.
  • Kestiğimiz hamuru dışarıdan içeri doğru katlayıp katladığımız kısım aşağıda kalacak şekilde bezelyelim. Bezeleri mutfak bezine sererek 15 dk dinlendirdikten sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alalım.
  • Üzerine hazırladığımız sostan bir yemek kaşığı döküp, elimizle hafifçe bastıralım.
  • Son olarak susam ve çörek otu serpip 15 dk tepsi de dinlendirdikten önceden ısıtılmış 225 derece alt üst ayarda üzeri kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder