8 Haziran 2024 Cumartesi

Şehriyeli Pilav Tarifi

 

Şehriyeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2.yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı pirinç (200ml)
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • 400 ml kadar kaynar su
  • Tuz

    Şehriyeli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pirinci ılık suda 15 dakika kadar bekletelim, pirincin suyunu süzelim.
  • Uygun bir tavaya sıvı yağı alalım.
  • Kızgın yağın üzerine şehriye ilave edelim ve yakmadan kavuralım.
  • Pirinci ilave edelim ve orta ateşin üzerinde tane tane olana kadar kavuralım.
  • Pirinci bir parmak geçecek kadar kaynamış olan suyu ilave edelim. Damak tadınıza göre tuzu ilave edelim.
  • Pirinç pilavı suyunu çektiğinde bir iki kaşık yardımıyla ile karıştıralım ve üzerini kapatıp demlenmeye bırakalım.
  • Ayrı bir tavaya tereyağını alalım ve kısık ateşte eritelim, erimiş olan tereyağını, pişmiş olan pilavın üzerine dökelim ve tekrar kaşık yardımıyla ile karıştıralım. Sıcak servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder