Şehriyeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2.yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı pirinç (200ml)
- Yarım çay bardağı arpa şehriye
- 400 ml kadar kaynar su
- Tuz
Şehriyeli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pirinci ılık suda 15 dakika kadar bekletelim, pirincin suyunu süzelim.
- Uygun bir tavaya sıvı yağı alalım.
- Kızgın yağın üzerine şehriye ilave edelim ve yakmadan kavuralım.
- Pirinci ilave edelim ve orta ateşin üzerinde tane tane olana kadar kavuralım.
- Pirinci bir parmak geçecek kadar kaynamış olan suyu ilave edelim. Damak tadınıza göre tuzu ilave edelim.
- Pirinç pilavı suyunu çektiğinde bir iki kaşık yardımıyla ile karıştıralım ve üzerini kapatıp demlenmeye bırakalım.
- Ayrı bir tavaya tereyağını alalım ve kısık ateşte eritelim, erimiş olan tereyağını, pişmiş olan pilavın üzerine dökelim ve tekrar kaşık yardımıyla ile karıştıralım. Sıcak servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder