Tavuk Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- 100 gram kuyruk yağı (lezzet vermesi için)
- 1 adet ince doğranmış kapya biberi
- 1 adet rendelenmiş kuru soğan
- 1 tutam ince doğranmış maydanoz
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı tepeleme kaşığı tatlı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber (acı seven daha fazla ekleyebilir)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tavuk Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaba alıp üzerine, ince kıyılmış kapya, ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan, ezilmiş 2 diş sarımsak, zeytinyağını baharatlarını ilave edelim.
- İyice yoğurup buzdolabında en az 30 dakika bekletelim (sabah hazırlayıp akşam şekil verip pişirebilirsiniz). Ben bekletmedim.
- Borcamı hafif yağlayıp harcı koyup elinizle düzleyin.
- İsteğe bağlı dilim domates, biber soğan yanlarına ekleyelim.
- 200 derecede kızarana kadar pişirelim. Çok kızartmayalım. Tavuk kurumasın afiyetlee.
Not:Dileyen şişlerlede yapabilir ben uğraşmak istemedim parmağımda problem vardı böylede harika oldu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder