3 Haziran 2024 Pazartesi

Tavuk Kebabı Tarifi

 

Tavuk Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 100 gram kuyruk yağı (lezzet vermesi için)
  • 1 adet ince doğranmış kapya biberi
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 1 tutam ince doğranmış maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı tepeleme kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber (acı seven daha fazla ekleyebilir)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Tavuk Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kaba alıp üzerine, ince kıyılmış kapya, ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan, ezilmiş 2 diş sarımsak, zeytinyağını baharatlarını ilave edelim.
  • İyice yoğurup buzdolabında en az 30 dakika bekletelim (sabah hazırlayıp akşam şekil verip pişirebilirsiniz). Ben bekletmedim.
  • Borcamı hafif yağlayıp harcı koyup elinizle düzleyin.
  • İsteğe bağlı dilim domates, biber soğan yanlarına ekleyelim.
  • 200 derecede kızarana kadar pişirelim. Çok kızartmayalım. Tavuk kurumasın afiyetlee.
  • Not:Dileyen şişlerlede yapabilir ben uğraşmak istemedim parmağımda problem vardı böylede harika oldu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder