6 Haziran 2024 Perşembe

Tavuklu Ve Kaşarlı Pide Tarifi

 

Tavuklu Ve Kaşarlı Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 3 su bardağı ılık su (200 ml bardak)
  • 1 adet yas maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kg un (Kontrollü ekleyin)

İç harcı için

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet domates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzerine sürmek için

  • Yumurta sarısı
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Tavuklu Ve Kaşarlı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olmalı.
  • Hamuru biraz sıvı yağ ile toparlayıp üzerini streçleyip 45 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Ayrı bir kap içerisine küçük küp seklinde doğranmış tavuk göğsünü koyalım.
  • Tüm diğer malzemeleri aynı minik bir şekilde doğrayın ve baharatlarını ekleyip güzelce kavuralım.
  • Mayalanan hamuru 8-10 eşit beze yapalım ve tekrar 15 dakika dinlendirelim.
  • Video daki olduğu gibi hamuru merdane ile uzunlamasına açalım.
  • Harçtan koyup kenarlarını kapatın sonra kenarlarını bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün.
  • 250 derece fırında tavuklar pişmeye yakın pişirelim.
  • 10-15 dakika sonra fırından alıp üzerine kaşar rendesini ekleyip peyniri eriyip kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder