Tavuklu Ve Kaşarlı Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 3 su bardağı ılık su (200 ml bardak)
- 1 adet yas maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kg un (Kontrollü ekleyin)
İç harcı için
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil sivri biber
- 2 adet kapya biber
- 1 adet domates
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzerine sürmek için
- Yumurta sarısı
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Tavuklu Ve Kaşarlı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olmalı.
- Hamuru biraz sıvı yağ ile toparlayıp üzerini streçleyip 45 dakika mayalanmaya bırakın.
- Ayrı bir kap içerisine küçük küp seklinde doğranmış tavuk göğsünü koyalım.
- Tüm diğer malzemeleri aynı minik bir şekilde doğrayın ve baharatlarını ekleyip güzelce kavuralım.
- Mayalanan hamuru 8-10 eşit beze yapalım ve tekrar 15 dakika dinlendirelim.
- Video daki olduğu gibi hamuru merdane ile uzunlamasına açalım.
- Harçtan koyup kenarlarını kapatın sonra kenarlarını bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün.
- 250 derece fırında tavuklar pişmeye yakın pişirelim.
- 10-15 dakika sonra fırından alıp üzerine kaşar rendesini ekleyip peyniri eriyip kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder