Mayasız Yumuşak Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
- 1,5 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Arası için
- Peynir
- Zeytin
Üzeri için
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
Mayasız Yumuşak Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına un hariç bütün malzemeleri alalım ve karıştıralım.
- Daha sonra yavaş yavaş un ekleyelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Üzerini streçle kapatıp 20 dk dinlendirelim.
- Daha sonra hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlak açıp içine peynir veya zeytin koyup d şeklinde kapatalım ve uçlarına çatalla bastıralım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürelim ve çörek otu susam dökelim.
- Önceden ısıttığımız 190 derece fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder