6 Haziran 2024 Perşembe

Mayasız Yumuşak Poğaça Tarifi

 

Mayasız Yumuşak Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Arası için

  • Peynir
  • Zeytin

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

    Mayasız Yumuşak Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına un hariç bütün malzemeleri alalım ve karıştıralım.
  • Daha sonra yavaş yavaş un ekleyelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Üzerini streçle kapatıp 20 dk dinlendirelim.
  • Daha sonra hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlak açıp içine peynir veya zeytin koyup d şeklinde kapatalım ve uçlarına çatalla bastıralım.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürelim ve çörek otu susam dökelim.
  • Önceden ısıttığımız 190 derece fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder