Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta beyazı
- Aldığı kadar un ( yumuşak kıvamlı bir hamur olmalı )
Aralarına sürmek için:
- 7-8 yemek kaşığı çekilmiş haşhaş
- Yarım paket margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Üstüne sürmek için:
- 1 adet yumurta sarısı
Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeker, ılık süt ve suyu mayayı karıştırarak beş dakika bekletelim.
- Diğer malzemelerini de ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım ve mayalanmaya bırakalım (unu kontrollü ekleyin) yumuşamış margarin, sıvı yağ ve haşhaşlı iyice karıştıralım.
- Hamurumuz mayalanınca 10 eşit beze yapalım. Her bezeyi oklava ile tatlı tabağı büyüklüğünde açalım ve haşhaşlı karışımı sürelim.
- Haşhaş sürdüğümüz bezenin üzerine açtığımız diğer bezeyi koyalım ve yine haşhaş sürelim. Bezeler bitinceye kadar aynı işlemi tekrar edelim.
- En üste koyduğumuz bezeye haşhaş sürmeden elinizle biraz bastıralım ve oklavayla inceltelim. Açtığımız hamuru enine şeritler halinde keselim.
- Kestiğimiz her şeridi ikiye katlayıp iki ucundan çevirerek yuvarlak şekilde dolayalım. Tepsiye dizip tepsi mayası için bir miktar bekleyelim.
- Üstlerine yumurta sarısı sürerek 190 derece fanlı ayarda pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder