8 Eylül 2024 Pazar

Haşhaşlı Çörek Tarifi

 

Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta beyazı
  • Aldığı kadar un ( yumuşak kıvamlı bir hamur olmalı )

Aralarına sürmek için:

  • 7-8 yemek kaşığı çekilmiş haşhaş
  • Yarım paket margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Üstüne sürmek için:

  • 1 adet yumurta sarısı

    Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şeker, ılık süt ve suyu mayayı karıştırarak beş dakika bekletelim.
  • Diğer malzemelerini de ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım ve mayalanmaya bırakalım (unu kontrollü ekleyin) yumuşamış margarin, sıvı yağ ve haşhaşlı iyice karıştıralım.
  • Hamurumuz mayalanınca 10 eşit beze yapalım. Her bezeyi oklava ile tatlı tabağı büyüklüğünde açalım ve haşhaşlı karışımı sürelim.
  • Haşhaş sürdüğümüz bezenin üzerine açtığımız diğer bezeyi koyalım ve yine haşhaş sürelim. Bezeler bitinceye kadar aynı işlemi tekrar edelim.
  • En üste koyduğumuz bezeye haşhaş sürmeden elinizle biraz bastıralım ve oklavayla inceltelim. Açtığımız hamuru enine şeritler halinde keselim.
  • Kestiğimiz her şeridi ikiye katlayıp iki ucundan çevirerek yuvarlak şekilde dolayalım. Tepsiye dizip tepsi mayası için bir miktar bekleyelim.
  • Üstlerine yumurta sarısı sürerek 190 derece fanlı ayarda pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder