Serin Havalarda Vazgeçilmezimiz Etli Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
Sebzeli nohutlu bulgur pilavı için;
- 1 su bardağı pilavlık iri bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı kaynar su
Et kavurma için;
- 500 gram (yarım kilo) dana kuşbaşı
- 2 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet orta boy domates
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı tuz
Serin Havalarda Vazgeçilmezimiz Etli Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sebzeli nohutlu bulgur pilavı için 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağında küp küp ince doğradığımız 1 adet kuru soğanı soteliyoruz.
- Soğanların rengi pembeleşince ince doğradığımız 2 adet yeşil biberi ekliyoruz.
- Biberleri diriliğini kaybedene kadar soteliyoruz.
- Ardından 1 yemek kaşığı salça ekliyoruz.
- Yağda özleşen soğanımız, biberimiz ve salçamıza 1 su bardağı pilavlık iri bulgur ile 1 su bardağı haşlanmış nohut ekleyip karıştırıyoruz.
- Son olarak 1 yemek kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı kuru nane ve 1 su bardağı kaynar su ekleyip karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte pişiriyoruz.
- Suyunu çekip göz göz olan pilavımızın üzerine havlu kağıt serip kapağını kapatıp 5 dakika daha pişiriyoruz.
- Ardından ocaktan alıp 15 dakika kapağını açmadan dinlendiriyoruz.
- Et kavurma için teflon tencerede yüksek ateşte etimizi mühürlüyoruz.
- Suyunu salıp çeken etimize 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 yemek kaşığı tuz, ince doğranmış 2 adet kapya biber ve 1 adet yeşil biber, kabukları soyulmuş ve doğranmış 2 adet orta boy domatesi ekleyip 40 dakika pişiriyoruz.
- Nohutlu bulgur pilavı ile et kavurmamızı birlikte servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder