Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Serin Havalarda Vazgeçilmezimiz Etli Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Serin Havalarda Vazgeçilmezimiz Etli Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

Sebzeli nohutlu bulgur pilavı için;

  • 1 su bardağı pilavlık iri bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı kaynar su

Et kavurma için;

  • 500 gram (yarım kilo) dana kuşbaşı
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tuz

    Serin Havalarda Vazgeçilmezimiz Etli Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sebzeli nohutlu bulgur pilavı için 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağında küp küp ince doğradığımız 1 adet kuru soğanı soteliyoruz.
  • Soğanların rengi pembeleşince ince doğradığımız 2 adet yeşil biberi ekliyoruz.
  • Biberleri diriliğini kaybedene kadar soteliyoruz.
  • Ardından 1 yemek kaşığı salça ekliyoruz.
  • Yağda özleşen soğanımız, biberimiz ve salçamıza 1 su bardağı pilavlık iri bulgur ile 1 su bardağı haşlanmış nohut ekleyip karıştırıyoruz.
  • Son olarak 1 yemek kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı kuru nane ve 1 su bardağı kaynar su ekleyip karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Suyunu çekip göz göz olan pilavımızın üzerine havlu kağıt serip kapağını kapatıp 5 dakika daha pişiriyoruz.
  • Ardından ocaktan alıp 15 dakika kapağını açmadan dinlendiriyoruz.
  • Et kavurma için teflon tencerede yüksek ateşte etimizi mühürlüyoruz.
  • Suyunu salıp çeken etimize 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 yemek kaşığı tuz, ince doğranmış 2 adet kapya biber ve 1 adet yeşil biber, kabukları soyulmuş ve doğranmış 2 adet orta boy domatesi ekleyip 40 dakika pişiriyoruz.
  • Nohutlu bulgur pilavı ile et kavurmamızı birlikte servis ediyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?