5 Kasım 2024 Salı

Kırmızı Pancar Çorbası Tarifi

 

Kırmızı Pancar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy kırmızı pancar
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet iri havuç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • Yarım kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 su bardağı et suyu
  • 2 su bardağı su
  • Tuz

    Kırmızı Pancar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?Kırmızı pancarın içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde saç dökülmesine sedeften egzamaya ürtiker, kurdeşen ve karaciğer hastalıkları ile vücutta kaşıntının önlenmesinde faydalı olduğu bilinmekle birlikte ayrıca  kırmızı pancarın kemik sağlığına ve kas yapısına katkısı da çok fazladır. Bunun yanında kırmızı pancar  aynı zamanda fosfor, demir, bakır, potasyum, magnezyum, kalsiyum, brom, çinko ve manganez bakımından da zengindir. İçinde çok fazla protein barındırır ve  içinde bol miktarda C vitamini vardır. C vitamini genel anlamda vücudun savunma sistemine katkıda bulunur ve bağışıklığı arttırır.

    Ayrıca yapılan araştırmalarda kırmızı pancarın 15 dakikadan daha uzun süre pişirilmemesi gerektiğine  işaret edilmiş olup kırmızı pancardaki çok önemli kanser önleyici antioksidanların (betanin ve vulgaxanthin) uzun süre kaynatıldığı zaman büyük oranda azalmakta  ve pancarın bu kanser önleyici antioksidan etkileri önemli miktarda yitirilmektedir.

    Ve işte bu bilgiler ışığında kırmızı pancarın ister turşusunu ister salatasını ister sıkıp suyunu içerek yada çorbasını yaparak birçok şekilde faydalanabiliriz. Bende evde çocuklar için pancar çorbası yaptım ve sizlerle de paylaşmak istedim;

    1. Öncelikle pancar, havuç, soğan ve patatesleri soyarak küçük küçük doğruyoruz (uzun süre kaynatmak yararını azaltacağından ben kısa sürede pişirmek için ben düdüklü tencere kullandım)
    2. Düdüklü tencerede zeytinyağını çok az kızdıyoruz ve  kızdırdığımız yağa önce soğan ve sarımsaklarımızı atıyoruz .
    3. Biraz çevirdikten sonra doğradığımız tüm malzemeleri de ekleyerek 2-3 dakika kavuruyoruz.
    4. Daha sonra et suyu ve suyunu ve tuzunu da ekleyip kapağını kapatıyoruz.
    5. Düdüklüde 10 dakika kaynattıktan sonra pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderdan geçiriyoruz ve sıcak sıcak servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder