3 Kasım 2024 Pazar

Tahinli Ve Cevizli Rulo Kurabiye Tarifi

 

Tahinli Ve Cevizli Rulo Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4-4,5 su bardağı un

İç malzemeleri için;

  • 1 su bardağı tahin (ben sürülebilir, kahvaltılık tahin kullandım)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam

    Tahinli Ve Cevizli Rulo Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına aldım, yoğurdum ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettim.
  • Streçe sardığım hamuru 2 saat buzdolabında beklettim.
  • 2 saat sonra hamuru üçe böldüm.
  • Bir parçayı, bir santim kalınlığında dikdörtgen olarak açtım.
  • Hamurun üzerine önce tahminin 1/3 ünü sürdüm.
  • Ardından toz şekerin 1/3 ünü, tahminin üzerine serptim.
  • İri çekilmiş cevizin 1/3 ünüde en üste serptim.
  • Sonra hamuru uzun kenarından başlayarak rulo yaptım.
  • Üzerine 1 çay kaşığı su ile açtığım yumurta sarısını sürdüm. Susam serptim.
  • 1 parmak kalınlığında dilimlere ayırdım, pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aldım.
  • 150 derecede önceden ısıttığım fırında 35 dakika kadar, üzeri kızarana kadar pişirdim. Soğuyunca kıyır kıyır kurabiye hazır. Sağlık ve afiyetle kalın🌺
  • N️ot:Yumurta sarısı ve susam kullanmazsanız, kurabiye piştikten ve soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder