Çanakta Haydari Tarifi

 

Çanakta Haydari Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 dilim beyaz peynir
  • 1 diş sarımsak

Çanak için;

  • 2 adet yufka
  • Sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı toz biber

    Çanakta Haydari Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yufkayı tezgahta 2 ye katlayalım.
  • Ardından görseldeki gibi keselim.
  • Tart kalıbı yağlayıp yufkaları dizelim.
  • Güzelce bastırıp sos malzemesini sürelim.
  • 180 derece fırında pişirelim.
  • Haydari malzemelerini karıştırıp sıkma torbasına alalım.
  • Yufkanın orta kısmına sıkıp dilediğiniz gibi süsleyip servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Patatesli Çörek Tarifi

  Patatesli Çörek Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ 1 su bardağından iki parmak eksik ma...