Etli Sebzeli Güveç Tarifi

 

Etli Sebzeli Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 400-500 gram dana kuşbaşı
  • 2 adet ortaboy soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 8-10 adet mantar
  • 2 adet soyulmuş domates

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığından az tuz
  • 1 tatlı kaşığından az toz biber,pul biber
  • 1 er çay kaşığı karabiber ve kekik
  • 1 çay bardağı su

Üzerine için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet defne yaprağı

    Etli Sebzeli Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Etlerinizi güvece alın üzerine doğramış olduğunuz sebzeleri ilave edin.
  • Sosu için gerekli malzemeleri güzelce karıştırın ve sebzelerin üzerine gezdirin.
  • Elinizle güzelce karıştırıp üzerine bir yemek kaşığı tereyağını parçalar halinde ilave edin defne yaprağını ekleyin.
  • Yağlı fırın kağıdını ıslatıp suyunu sıkın ve güvecin üzerini güzelce kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 1,5 saat kadar pişirin pilav eşliğinde servis edebilirsiniz 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Patatesli Çörek Tarifi

  Patatesli Çörek Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ 1 su bardağından iki parmak eksik ma...