Cennet Hurmalı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker (120g)
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti (75g)
- 1 su bardağı soğuk süt (200 ml)
- 4 adet olmuş cennet hurması
- 4 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
- 2 yemek kaşığı bal
Cennet Hurmalı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Muhallebi için unu, buğday nişastasını, toz şekeri ve vanilini bir tencereye alıyoruz.
- 1 litre sütü ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamını almasını sağlıyoruz.
- Kaynayan muhallebiyi ocaktan alıp ilk sıcaklığının çıkması için dinlendiriyoruz.
- Ayrı bir yerde 1 paket krem şanti ile soğuk sütü çırpıyoruz ve sıcak olan muhallebinin içine katıp iyice karışmasını sağlıyoruz.
- Hazırladığımız ve pürüzsüz bir kıvam alan muhallebileri bardaklara ya da kaselere üstlerinde 2 parmak yer kalacak şekilde paylaştırıyoruz ve soğuması için kaldırıyoruz.
- Hurmaları kabuklarından ve çekirdeklerinden ayırdıktan sonra uygun bir kaseye alıp içine balı katıyoruz ve blender ile püre kıvamına gelene kadar iyice parçalıyoruz.
- Çekilmiş cevizleri hurmanın içerisine ekleyerek karıştırıyoruz.
- Son olarak soğuyan muhallebilerin üzerine hurmaları paylaştırıyoruz ve kaşık yardımıyla düzeltiyoruz.
- Oda sıcaklığına gelen tatlılarımızı 1-2 saat dinlendirdikten sonra servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder