Cennet Hurmalı Muhallebi Tarifi

 

Cennet Hurmalı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker (120g)
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti  (75g)
  • 1 su bardağı soğuk süt (200 ml)
  • 4 adet olmuş cennet hurması
  • 4 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
  • 2 yemek kaşığı bal

    Cennet Hurmalı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Muhallebi için unu, buğday nişastasını, toz şekeri ve vanilini bir tencereye alıyoruz.
  • 1 litre sütü ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamını almasını sağlıyoruz.
  • Kaynayan muhallebiyi ocaktan alıp ilk sıcaklığının çıkması için dinlendiriyoruz.
  • Ayrı bir yerde 1 paket krem şanti ile soğuk sütü çırpıyoruz ve sıcak olan muhallebinin içine katıp iyice karışmasını sağlıyoruz.
  • Hazırladığımız ve pürüzsüz bir kıvam alan muhallebileri bardaklara ya da kaselere üstlerinde 2 parmak yer kalacak şekilde paylaştırıyoruz ve soğuması için kaldırıyoruz.
  • Hurmaları kabuklarından ve çekirdeklerinden ayırdıktan sonra uygun bir kaseye alıp içine balı katıyoruz ve blender ile püre kıvamına gelene kadar iyice parçalıyoruz.
  • Çekilmiş cevizleri hurmanın içerisine ekleyerek karıştırıyoruz.
  • Son olarak soğuyan muhallebilerin üzerine hurmaları paylaştırıyoruz ve kaşık yardımıyla düzeltiyoruz.
  • Oda sıcaklığına gelen tatlılarımızı 1-2 saat dinlendirdikten sonra servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Havuçlu Pancar Salatası Tarifi

  Havuçlu Pancar Salatası Tarifi İçin Malzemeler 2 adet pancar 3 adet havuç 1 çay bardağı mısır 2 yemek kaşığı mayonez 1 su bardağı yoğurt 1...