Patlıcan Tava Tarifi

 

Patlıcan Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patlıcan
  • ️1 adet domates
  • 1 parça tavuk göğsü
  • ️1 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • ️1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Biraz sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Patlıcan Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı bir şekilde soyup silindir şeklinde yuvarlaklar halinde kesiyoruz daha sonra tuzlu suda bekletip kararmalarını önlemiş oluyoruz.
  • Biraz sıvı yağ aldığımız tavamızda önlü arkalı bir şekilde kızartıyoruz.
  • Patlıcanlarımız bir köşede beklerken bir kasenin içerisine küçük küçük doğradığımız tavuk göğsünün içine soğanımızı biberimizi ekleyip kavuruyoruz.
  • Daha sonra üzerine rendelediğimiz domatesleri ve salçamızı da ekleyip baharat olarak yukarıda belirtilen ölçülerde ekliyoruz. Yarım su bardağı su ekleyip kapağını kapatıp harcımızı kaynamaya bırakıyoruz.
  • Şimdi geniş bir borcamla kullanabilirsiniz benim gibi küçük bir güveç kasesi kullanabilirsiniz önce patlıcan sonra arasına harç patlıcan olmak üzere arka arkaya diziyoruz.
  • Üzerine bir fırça yardımıyla zeytinyağımızı gezdiriyoruz.
  • 180 derece ısıttığımız fırında yaklaşık 10-15 dakika kadar pişiriyoruz.
  • Patlıcanlar zaten kızardığı için problem olmayacaktır 🍽️bizim amacımız lezzetini arttırmak.
  • İşte bu kadar basit siz de karnıyarıktan hallice olan bu tarifi yapıp sofralarınıza fark yaratabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Havuçlu Pancar Salatası Tarifi

  Havuçlu Pancar Salatası Tarifi İçin Malzemeler 2 adet pancar 3 adet havuç 1 çay bardağı mısır 2 yemek kaşığı mayonez 1 su bardağı yoğurt 1...