Patlıcan Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy patlıcan
- ️1 adet domates
- 1 parça tavuk göğsü
- ️1 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı salça
- ️1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Biraz sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
Patlıcan Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı bir şekilde soyup silindir şeklinde yuvarlaklar halinde kesiyoruz daha sonra tuzlu suda bekletip kararmalarını önlemiş oluyoruz.
- Biraz sıvı yağ aldığımız tavamızda önlü arkalı bir şekilde kızartıyoruz.
- Patlıcanlarımız bir köşede beklerken bir kasenin içerisine küçük küçük doğradığımız tavuk göğsünün içine soğanımızı biberimizi ekleyip kavuruyoruz.
- Daha sonra üzerine rendelediğimiz domatesleri ve salçamızı da ekleyip baharat olarak yukarıda belirtilen ölçülerde ekliyoruz. Yarım su bardağı su ekleyip kapağını kapatıp harcımızı kaynamaya bırakıyoruz.
- Şimdi geniş bir borcamla kullanabilirsiniz benim gibi küçük bir güveç kasesi kullanabilirsiniz önce patlıcan sonra arasına harç patlıcan olmak üzere arka arkaya diziyoruz.
- Üzerine bir fırça yardımıyla zeytinyağımızı gezdiriyoruz.
- 180 derece ısıttığımız fırında yaklaşık 10-15 dakika kadar pişiriyoruz.
- Patlıcanlar zaten kızardığı için problem olmayacaktır 🍽️bizim amacımız lezzetini arttırmak.
İşte bu kadar basit siz de karnıyarıktan hallice olan bu tarifi yapıp sofralarınıza fark yaratabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder