Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3.5 su bardağı un
Üzeri için;
- Çikolata sosu
Çikolatalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm malzemeleri yoğurma kabına aldım.
- Yavaş yavaş un ilave ederek ele yapışmayan normal bir kurabiye hamuru elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp ortalarını çukur şeklinde oklava ile bastırıyoruz.
- 180 derecede hafif pembeleşinceye kadar 20 dakika kadar pişirin.
- Fırından alıp soğuduktan sonra üzerine hazır çikolata sosunu çukurlara doldurup üzerine de şekilli dökelim 😊🤗.
Not; kabartma tozunu mutlaka 1 çay kaşığı kadar kullanın, aksi takdirde çok kabarıp şekli bozulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder