Damakta İz Bırakan Fırında Tahinli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi için:
- 3,5 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- Yarım su bardağı un
- 1 paket vanilya
Astarı için:
- 1 çay bardağı tahin
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- Susam
Su bardağı ölçüsü : 200 ml
Çay bardağı ölçüsü: 100 ml
Damakta İz Bırakan Fırında Tahinli Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tatlının astarı için; susam hariç diğer malzemeleri uygun bir kaba alarak mikserle pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz.
- Çırptıktan sonra buzdolabında 1 saat beklemeye alıyoruz .
- Muhallebi için; süt,toz şeker ve unu uygun bir tencereye alarak ocağa almadan önce unun erimesi için çırpma teliyle güzelce karıştırıyoruz.
- Ardından orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayıp hafif koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz.
- Kaynamaya başlayınca vanilya da ekleyerek karıştırıp ocaktan alıyoruz, hazırladığımız muhallebiyi bekletmeden ısıya dayanıklı kaselere üzerlerinde bir iki parmak boşluk kalacak şekilde doldurup bir kaç dakika kaselerde bekletiyoruz.
- Ardından tahinli karışımı üzerlerine döküp susam serptikten sonra fırın tepsisine alıyoruz.
- Tepsiye 3 su bardağı soğuk su dökerek 200 derece alt üst ayar fırında tepsiyi üst resistansa yakın yerleştirerek ortalama 20-25 dakika kızarana kadar kontrollü pişiriyoruz ister sıcak ister ılık tüketebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder