Damakta İz Bırakan Fırında Tahinli Muhallebi Tarifi

 

Damakta İz Bırakan Fırında Tahinli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için:

  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • Yarım su bardağı un
  • 1 paket vanilya

Astarı için:

  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • Susam

Su bardağı ölçüsü : 200 ml

Çay bardağı ölçüsü: 100 ml 

Damakta İz Bırakan Fırında Tahinli Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tatlının astarı için; susam hariç diğer malzemeleri uygun bir kaba alarak mikserle pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz.
  2. Çırptıktan sonra buzdolabında 1 saat beklemeye alıyoruz .
  3. Muhallebi için; süt,toz şeker ve unu uygun bir tencereye alarak ocağa almadan önce unun erimesi için çırpma teliyle güzelce karıştırıyoruz.
  4. Ardından orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayıp hafif koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz.
  5. Kaynamaya başlayınca vanilya da ekleyerek karıştırıp ocaktan alıyoruz, hazırladığımız muhallebiyi bekletmeden ısıya dayanıklı kaselere üzerlerinde bir iki parmak boşluk kalacak şekilde doldurup bir kaç dakika kaselerde bekletiyoruz.
  6. Ardından tahinli karışımı üzerlerine döküp susam serptikten sonra fırın tepsisine alıyoruz.
  7. Tepsiye 3 su bardağı soğuk su dökerek 200 derece alt üst ayar fırında tepsiyi üst resistansa yakın yerleştirerek ortalama 20-25 dakika kızarana kadar kontrollü pişiriyoruz ister sıcak ister ılık tüketebilirsiniz 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yoğurtlu Pirinçli Erişte Çorbası Tarifi

  Yoğurtlu Pirinçli Erişte Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı haşlanmış nohut 1,5 su bardağı erişte 1 çay bardağından bir parmak ek...