Elmalı Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 tane yumurta
- 1’5 su bardağı toz şeker
- 1’5 su bardağı sıvı yağ
- 1’5 su bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı kıyılmış ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için:
- 3-4 tane elma
- Yarım çay bardağı kadar kuş üzümü
Elmalı Soslu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle çırpma kabına şeker, yoğurt ve sıvı yağı ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Karışımdan 1 bardak ayıralım, kalan karışımın üzerine yumurtaları ekleyip tekrar çırpalım.
- Üzerine un,kabartma tozu, vanilya,ceviz içi ve tarçını ekleyip karıştıralım.
- Kuş üzümünü suya alıp 15 dakika bekletelim.
- Elmaları soyup yarım ay şeklinde doğrayalım keki yağlanmış dikdörtgen borcama alıp yayalım.
- Üzerine elmaları dik şekilde yerleştirelim.
- Suyunu süzdüğümüz üzümleri üzerine serpelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Fırından alınca ilk sıcağı çıktıktan sonra sosu kekin üzerine sürüp servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder