Fırınlanmış Kıymalı Kabak Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kabak
- 300 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet sivri biber
- 3 adet domates
- 7-8 sap dereotu
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı salça
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- 1/2 (yarım) çay bardağı yağ
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı sıcak su
Üzeri için;
- Yoğurt
Fırınlanmış Kıymalı Kabak Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabakların uç kısımlarını keselim bir çatal yardımı ile kabuklarını çizgili soyalım.
- Kabaklarınız büyükse üç eşit parçaya küçükse iki eşit parçaya bölelim işlerini aparatla veya çay kaşığı ile boşaltalım.
- Kabuklarını fırça yardımı ile yağlayalım.
- Önceden ısıttığım 200 derecelik altüst ayar fırında kabakların rengi dönüşüp yumuşadığında fırından çıkartalım.
- Dolma harcı için yukarıda yazdığım tüm malzemeleri bir araya getirerek karıştıralım yumuşayan kabaklarımızın içini doldurarak tencereye sıralayalım üzerine hazırladığımız sosu dökelim.
- Ocağın üzerine alalım yemeğimizin suyu kaynamaya başladığında kısık ateş alarak 1 saat pişirelim.
- Süre sonunda sunum tabağına alarak üzerine sarımsaklı veya sade yoğurdunu dökelim.
- Kızdırdığımız kırmızı biberli yağ ile üzerine son dokunuşu yaparak yemeğimizi servise hazır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder