Fırınlanmış Kıymalı Kabak Dolması Tarifi

 

Fırınlanmış Kıymalı Kabak Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kabak
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 3 adet domates
  • 7-8 sap dereotu
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
  • 1/2 (yarım) çay bardağı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı sıcak su

Üzeri için;

  • Yoğurt

    Fırınlanmış Kıymalı Kabak Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabakların uç kısımlarını keselim bir çatal yardımı ile kabuklarını çizgili soyalım.
  • Kabaklarınız büyükse üç eşit parçaya küçükse iki eşit parçaya bölelim işlerini aparatla veya çay kaşığı ile boşaltalım.
  • Kabuklarını fırça yardımı ile yağlayalım.
  • Önceden ısıttığım 200 derecelik altüst ayar fırında kabakların rengi dönüşüp yumuşadığında fırından çıkartalım.
  • Dolma harcı için yukarıda yazdığım tüm malzemeleri bir araya getirerek karıştıralım yumuşayan kabaklarımızın içini doldurarak tencereye sıralayalım üzerine hazırladığımız sosu dökelim.
  • Ocağın üzerine alalım yemeğimizin suyu kaynamaya başladığında kısık ateş alarak 1 saat pişirelim.
  • Süre sonunda sunum tabağına alarak üzerine sarımsaklı veya sade yoğurdunu dökelim.
  • Kızdırdığımız kırmızı biberli yağ ile üzerine son dokunuşu yaparak yemeğimizi servise hazır 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yoğurtlu Pirinçli Erişte Çorbası Tarifi

  Yoğurtlu Pirinçli Erişte Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı haşlanmış nohut 1,5 su bardağı erişte 1 çay bardağından bir parmak ek...