Havuç Topları (Lokum Tadında) Tarifi

 

Havuç Topları (Lokum Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 tane orta boy havuç
  • 2 paket sade petibör bisküvi
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yeterince hindistan cevizi

    Havuç Topları (Lokum Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havuçlar yıkanıp soyulduktan sonra rendelenir.
  • Rendelenen havuçlar tavaya alınarak şeker, tarçın, tereyağı ve ceviz eklenir.
  • Havuçlar suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur.
  • Suyunu çeken havuçlara yavaş yavaş petibörler kırılarak içine eklenir, daha sonra soğumaya bırakılır.
  • Soğuduktan sonra yuvarlanıp hindistan cevizine bulanır.  İsteğe göre kürdanla süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Havuçlu Pancar Salatası Tarifi

  Havuçlu Pancar Salatası Tarifi İçin Malzemeler 2 adet pancar 3 adet havuç 1 çay bardağı mısır 2 yemek kaşığı mayonez 1 su bardağı yoğurt 1...