Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
- 2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
- 5 kaşık sıvı yağ
- Yarım limon suyu
- 1 litre su varsa tavuk suyu da kullanılabilir
- 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışık
Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- İnce doğranmış soğanlar yağda iyice kavrulur üzerine sarımsağı rendeleyip, 2 tur kavuralım, üzerine salça ekleyip tekrar dan kavurma işlemine devam edelim.
- Pirinç ve bulgur güzelce yıkanıp salçalı karışıma ekleyip, iki tur karıştırıp, üzerine suyu ekleyelim en son mercimekleri ekliyoruz çünkü pirinç ve bulgur daha geç pişiyor mercimeğe göre (ben yarısını tavuk suyu kullandım yarısı da normal su ilave ettim)
- Çorbamız fokurdamaya başlayınca mercimekleri yıkayıp, ekliyoruz üzerine baharatlar ve limon suyunu ekleyip, 5 dakika harlı ateşte sonra kısık ateşte ara ara karıştırıp pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder