Püre Yatağında Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram dana eti
- 3 su bardağı su
- 3 adet domates
- 1 soğan
- 5 yemek kaşığı yağ
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Toz biber nane
Püre için;
- 3 adet orta boy patates
- 1 su bardağı kaşar rendesi
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Karabiber tuz
- Bulgur pilavı
- 2 su bardağı bulgur
- 4 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Kekik
- Toz biber
- Karabiber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışık
Püre Yatağında Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
- Eti yıkayıp, düdüklüye koyalım üzerine suyu ekleyip kapağını kapatıp 10 dakika pişirelim.
- Yemeklik doğranmış soğanı yağda kavurup, üzerine domates ekleyip 3 dakika daha kavuralım, baharat ve tuzu salçayı ekleyip iki tur daha kavurduktan sonra eti suyuyla beraber ekleyelim (etin suyu çok geliyor olabilir ama zaten tencerenin ağzını açık bırakıp harlı ateşte pişireceğim için suyu azalacaktır ve et daha iyi pişmiş olacak lokum gibi olacak) etimiz pişe dursun.
- Patatesleri tencereye alalım haşlayalım. Haşlanan patatesleri iyice ezelim tencereye yağ koyup, erittikten sonra üzerine patatesleri ekleyelim karıştıralım ve tuz karabiber ekleyelim tekrar bir tur karıştıralım sonra sütü ekleyelim bir tur daha karıştıralım en son ocaktan alıp kaşarı ekleyip karıştırıp kenara alalım.
- Tencereye yağ ve salçayı ekleyip kavuralım yıkadığımız bulguru tencereye ekleyelim ve iki tur kavuralım sonra baharatları ekleyip, bir tur daha kavurduktan sonra suyu ekleyip kapağını kapatalım kısık ateşte pişirelim.
- Suyunu çekince kenara demlemeyi bırakalım üzerine de kağıt havlu koymayı unutmayalım (bulgur pilavı biraz yağ seviyor o yüzden ben çok fazla yağ kullanmış gibi görünebilirim yağ miktarı ve tuz miktarı her zaman görecelidir)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder