Özbek Pilavı Tarifi

 

Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 300 gram dana kuşbaşı
  • 2 adet havuç ( jülyen doğranmış)
  • 2 adet orta boy soğan (yarım ay şeklinde doğranmış)
  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 1 baş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı su (üzerine geçecek kadar)

    Özbek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri yıkayıp sıcak su ile 30 dakika bekletelim ve daha sonra süzelim.
  • Uygun bir tencereye sıvı yağ alıp etleri orta ateşte pişene kadar kavuralım.
  • Suyunu çeken etlerin üzerine soğan, havuç, tuz ve karabiber ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Hafif kızarmaya başlarken pirinçleri ekleyip karıştıralım.
  • Suyunu ekleyip ortasına sarımsağı koyalım.
  • Kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekmesini sağlayalım.
  • Suyunu çeken pilavımızı servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tavuklu Tarhana Çorbası Tarifi

  Tavuklu Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 4 tepeleme yemek tarhana 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası Yarım çay bardağı sıvı yağ...