Pratik Misafir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 6 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
Piştikten sonra muhallebisine;
- 1 su bardağı soğuk süt
Üzeri için;
- 1 paket sıvı krema (200 ml)
- Yarım su bardağı süt
- 80 gram sütlü çikolata
- 80 gram bitter çikolata
- 1 su bardağı Antep fıstığı kırığı
Pratik Misafir Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir tencerede tereyağını eritelim.
- Üzerine unu ilave ederek unun ilk kokusu çıkana kadar 5 dakika kavuralım.
- Sürekli karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave edelim.
- Ardından şekerini ve vanilyasını da ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.
- Kaynamaya başladıktan 4-5 dakika sonra altını kapatalım.
- Üzerine soğuk sütü ekleyerek ipek gibi bir kıvam alana kadar 4-5 dakika mikser ile çırpalım.
- Muhallebimiz hazır, kaselerimize üzerinde biraz boşluk kalacak şekilde paylaştıralım.
- Üzeri için sıvı krema ve sütü bir tavada ısıtalım.
- Üzerine çikolataları ekleyerek çikolatalar eriyene kadar karıştıralım.
- Bir iki kaynadıktan sonra üzerine Antep fıstığı kırığını ekleyerek karıştırıp altını kapatalım.
- Kaselerimizin üzerine çikolata sosumuzu paylaştıralım.
- Oda sıcaklığına geldiğinde 3-4 saat dinlenmesi için dolaba kaldıralım.
- Üzerini dilediğimiz gibi süsleyerek servis edelim.
Kullandığım bu kaseler ile 12 adet tatlı elde ettim :)
Üzeri için Antep fıstığı kırığı yerine pirinç fındık ya da ceviz kırığı da kullanabilirsiniz.
Üzeri için kullanılan çikolataları isteğinize göre her ikisini bitter ya da her ikisini de sütlü çikolatalı kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder