Patates Çorbası Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
- 2 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 litre sıcak su
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Patates Çorbası Nasıl Yapılır?
- Patates çorbası için öncelikle kabuğunu soyduğumuz patatesleri küçük küpler halinde doğrayalım.
- Soğanı da ince ince doğrayalım. Sarımsakları da aynı şekilde doğrayalım.
- Tencereye sıvı yağı alalım ve ısıtalım. Üzerine sarımsak ve soğanı ekleyerek kavuralım.
- Soğanlar diriliğini kaybedip rengi döndükten sonra üzerine patatesleri ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Patateslerinde rengi döndükten sonra sıcak suyu ekleyelim ve tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakalım.
- Çorbanın terbiyesi için yoğurda yumurta sarısı, un ve limon suyunu ekleyerek çırpalım.
- Kaynayan çorbanın suyundan bir iki kepçe alalım, terbiyeye yavaş yavaş ekleyip bir yandan da karıştırarak terbiyeyi ılıtalım. Böyle yaparsanız çorbanın terbiyesi kesilmemiş olacak.
- Hazırladığımız terbiyeyi kaynayan çorbaya eklerken çorbayı karıştırmaya devam edelim ki çorbamız da kesilmesin. Bu şekilde ara ara karıştırarak çorbamızı kaynamaya bırakalım.
- Birkaç dakika kaynadıktan sonra tuz ilave ederek çorbanın tuzunu ayarlayalım.
- Son olarak çorbanın sosu için küçük bir tavada erittiğimiz tereyağına kırmızı toz biberi ekleyerek kızdıralım.
- Sosu ocaktan alıp altını kapattığımız çorbaya ekleyerek karıştıralım ve servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder