Patatesli Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağından iki parmak eksik margarin (eritilmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yumurta akı
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
İçi için;
- 3 adet patates
- 1 çay bardağı peynir
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
Patatesli Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir kaba hamur için gerekli olan tüm malzemeleri alıp yoğuralım.
- Hamurumuzu kenara bırakın biraz dinlensin o sırada iç harcımızı hazırlayalım.
- İçi patatesleri rendeleyelim ve pişirelim ,daha sonra pişen ve soğuyan patatese peyniri ekleyelim.
- Hamurumuzu bir tezgah üzerine alıp ikiye bölelim.
- Daha sonra hamurumuzu dikdörtgen şekilde açalım ve iç harcını ortasına koyup üzerini kapatalım.
- İkinci hamurada aynı işlemi yapıp fırın tepsisine koyalım üzerine yumurta sarısı ve susam sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Pişen çöreğimizi biraz soğuduktan sonra dilimleyip servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder