Mercimekli Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg bal kabağı
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı kırmızı mercimek
- 5 su bardağı su
- 1 su bardağı kemik suyu
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Üzeri için;
- Kabak çekirdeği
Mercimekli Bal Kabağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bal kabağını kabuklarını soyup küçük küpler şeklinde doğrayın.
- Ardından havucu, patatesi, küçük küp şeklinde doğrayın ve kuru soğanı kalın piyaz şeklinde doğrayın.
- Tencerenin içine zeytinyağı ,bal kabağını ,patates ,havucu, kuru soğanı ,karabiber ve zerdeçal ilave ederek birlikte hafifçe kavurun .
- Ardından kırmızı mercimek ve üzerine suyu ilave edip orta ateşte çorbamız bir süre kaynamaya başlayınca ve üzerindeki oluşan köpükleri ara ara alın.
- Tamamen çorbanın üzerindeki köpükler bittikten sonra kemik suyu ilave ederek birlikte tekrardan çorbamızı pişirin .
- En son pişen çorbayı blendırdan geçirip servis tabağına bırakın.
- Üzerini arzuya göre kabak çekirdeği ile birlikte süsleyin afiyet olsun 🙏🌼
Not; su bardağı ölçüsü 200ml.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder