23 Ocak 2025 Perşembe

Sebze Çorbası Tarifi

 

Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 küçük kabak
  • 1 küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un (isteğe bağlı, kıvam artırmak için)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 su bardağı su veya tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber

İsteğe bağlı:

  • Servis için ince kıyılmış dereotu, limon dilimi

    Sebze Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havuç, kabak ve patatesi küçük küpler şeklinde doğrayın.
  • Soğanı ince ince doğrayın. Sarımsağı rendeleyin veya küçük doğrayın.
  • Tencereye zeytinyağını koyup ısıtın.
  • Soğanı ekleyip 2 dakika kavurun. Ardından sarımsağı ekleyip 1 dakika daha kavurun.
  • Havuçları ekleyip 2-3 dakika karıştırarak kavurun. Son olarak patates ve kabağı ekleyip 2 dakika daha kavurun.
  • Sebzeler kavrulunca 1 yemek kaşığı un ekleyin. Kokusu çıkana kadar 1-2 dakika karıştırarak kavurun.
  • Üzerine 4 su bardağı su veya tavuk suyu ekleyin.
  • Tuz ve karabiber ilave edin.
  • Kısık ateşte sebzeler iyice yumuşayana kadar (yaklaşık 15-20 dakika) pişirin. Ara sıra karıştırarak sebzelerin eşit piştiğinden emin olun.
  • Çorbayı ocaktan alın. Üzerine dereotu serpip, limon dilimiyle servis yapabilirsiniz.
  • Bu şekilde baharatları dengeli bir şekilde ayarlayarak lezzetli ve tane tane bir sebze çorbası elde edebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bisküvili Pasta Tarifi

  Bisküvili Pasta Tarifi İçin Malzemeler Çikolatalı pasta taban için: 1.5 paket petibör bisküvi 1.5 yemek kaşığı kakao 1 su bardağına yakın ...