Tavuklu Şehriye Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım tavuk göğsü
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 2 adet köz kapya biber
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- Yarım su bardağı koserve mısır
- 7-8 adet kornişon turşu
- 5-6 dal dereotu
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay bardağı kıyılmış ceviz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Tavuklu Şehriye Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü tencereye alın.
- Üzerini iki parmak geçecek kadar su koyup haşlayın.
- Kalan suyundan şehriyeyi pişirmede kullanacağız.
- Şehriyeyi yağda kavun.
- Haşlanan tavuğun suyundan şehriyeye döküp pişirin (yaklaşık iki su bardağı kadar).
- Soğuyan tavuğu didikleyin.
- Köz biberi kornişonu dereotunu doğrayın.
- Soğuyan şehriyeyi iri kıyılmış cevizi baharatları ve diğer malzemeleri de koyup karıştırın. Salatamız hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder