Ispanaklı Zeytinyağlı Ege Böreği Tarifi

 

Ispanaklı Zeytinyağlı Ege Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için;

  • Yarım kg ıspanak
  • 1 kase beyaz peynir
  • 1 kuru soğan
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber

Açmak için;

  • Nişasta

Böreklerin üzerine sürmek için;

  • Zeytinyağ
  • Ispanaklı Zeytinyağlı Ege Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur yoğurma kabına su, süt, sirke, zeytinyağını ve tuzu alalım. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yapalım.
  • Hamurdan 12 eşit beze yapalım ve 15 dakika dinlendirelim.
  • Bu arada iç harcı hazırlayalım. Ispanakları ince ince doğrayalım. Soğanı piyazlık dilimleyelim. Peynir, tuz, kırmızı pul biber ekleyip hepsini karıştıralım.
  • İlk bezeyi tezgaha alalım ve üzerine nişasta serpip tatlı tabağı büyüklüğünde açalım. İç harçtan koyup, açtığımız hamuru rulo yapalım. Yaptığımız ruloyu kendi etrafında döndürüp gül şekli verelim.
  • Böreklerin üzerine zeytinyağ sürelim. 180 derecede pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...