Kedidili Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kedi dili
- 1 su bardağı süt
- 1 kase hindistan cevizi
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 pk vanilya
- Yarım paket krema
- 80 gr beyaz çikolata
Üzeri için;
- Çilek antep fıstığı
Kedidili Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sunumu ile göz dolduran çok tatlı bir pasta.
- Pastamızı yapmaya krema ile başlayalım.
- Süt ,nişasta ,toz şeker ,yumurta sarısı, un ilk önce hepsini karıştırıp ocağa alıp sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz .
- Koyulaşmaya başlayınca ocaktan alıp tereyağı vanilya ve beyaz çikolata ekleyip karıştırıyoruz ocaktan alıyoruz.
- Ara ara karıştırın kabuk tutmasın.
- Soğuyunca kremayı ekleyip mikser ile pürüzsüz olana kadar çırpın bir gece buzdolabında bekletilirse daha güzel bir kıvam olacaktır vaktiniz yoksa buzdolabında 4 saat kadar bekletin.
- Kremayı soğuttuktan sonra krema sıkma torbasına alıyoruz.
- Kedidilini alıp bir miktar krema sıkıp bir kedidili daha alıp birleştirelim hepsine aynı işlemi uygulayın, toplamda 12 adet kedidili pastamız olacak.
- Sütü bir kaseye alıp kedidili pastamızı önce süte sonra hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alın hepsine aynı işlemi uygulayın .
- Daha sonra kalan kremamız ile dileğiniz şekilde süsleyip üzerine çilek ve antep fıstığı ile servis yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder