Sünger Pandispanya Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane 3 saat oda ısısında beklemiş l yumurta
- 1 su bardağı toz şeker(bardak ölçüm 200ml)
- 1 su bardağı nişasta ben buğday kullandım
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım paket vanilya veya limon kabuğu rendesi
- 1 kahve fincanı sıcak su
Sünger Pandispanya Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle oda ısısında bekleyen yumurta ve şekeri krema rengini alana kadar çırpalım. Ben mutfak şefinde yaptım siz mikserde kullanabilirsiniz sıcak suyumuzuda yavaş yavaş ekleyelim.
- İstediğimiz kıvamı alınca un, nişasta, kabartma tozu, vanilya eleyerek spatulayla aşağıdan yukarıya karıştıralım ve yağlı kağıt serili kelepçeli tepsimize dökelim.
- Isınmış 180 derecelik fırında 35 dakika pişirelim kürdan testi yapıp pişip pişmediğini kontrol edelim.
- Pişen pandispanyamız fırını kapattıktan sonra pandispanyamızı fırında 5dakika daha beklettikten sonra çıkarıp, oda ısısına gelince tepsiden çıkaralım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder